Jadłospis - Szkoła Podstawowa im. gen. J. H. Dąbrowskiego w Czarnej

Przejdź do treści

Menu główne:

Jadłospis

Stołówka
 
 
Jadłospis
Poniedziałek 9.03. 2020
Barszcz ukraiński z ziemniakami (seler, por, śmietana)*, pieczywo mieszane.
(chleb pszenny biały, ciemny, ciemny z pestkami słonecznika).
Jogurt Bakoma z musem brzoskwiniowym.
Dodatki do zupy: świeża natka pietruszki, koperek.
Wtorek 10.03. 2020
Trybowane udko z kurczaka duszone w delikatnym sosie barbecue
(przecier pomidorowy, czosnek, musztarda miodowa, gałka muszkatołowa, papryka słodka) *,
frytki, świeży ogórek.
Kompot owocowy.
Dodatki do ogórka: jogurt naturalny, sos jogurtowo-śmietanowy z koperkiem, cytryną, miodem.
Środa 11.03. 2020
Zupa z cukinii z makaronem (seler, por, śmietana)*, pieczywo mieszane.
(chleb pszenny biały, ciemny, ciemny z pestkami słonecznika).
Drożdżowy paluch z budyniem.
Dodatki do zupy: świeża natka pietruszki, koperek.
Czwartek  12.03. 2020
Klopsiki z warzywami w sosie beszamelowym ( śmietana, gałka muszkatołowa, majeranek, masło, mleko)*, makaron jajeczny wstęgi, buraczane wiórki na słodko-kwaśno
( cytryna)*
Piątek  13.03. 2020
Naleśniki z serem (jaja, mleko)*, kleksem słodkiej śmietany,
garnirowane czekoladą 70% kakao.
Sok 100% Hortex (pomarańcza, mango, jabłko, ananas)
Dodatki jak sama nazwa wskazuje jest to dodatkowy składnik   zaproponowany do indywidualnego wyboru.
Potrawy * zawierają alergeny:
Seler, przetwory mleczne, gluten, soja,  jajka, czosnek,  gorczyca, itd..
Uwagi:
Jednocześnie informuję, że jadłospis może ulec zmianie z przyczyn niezależnych od firmy, potrawy będą gotowane, duszone, zamiast pieczone (awaria prądu, lub sprzętu),  do zup np.: zamiast rogalika-bułka  maślana itp… ( dotyczy dostaw z zamówień, które są realizowane przez firmy zewnętrzne).
 
Copyright 2015. All rights reserved.
Wróć do spisu treści | Wróć do menu głównego