Jadłospis - Szkoła Podstawowa im. gen. J. H. Dąbrowskiego w Czarnej

Przejdź do treści

Menu główne:

Jadłospis

Stołówka
 
 
 
 
Jadłospis

Poniedziałek 28.09. 2020
Krupnik z ziemniakami na wywarze drobiowo-wołowym  (seler, por)*,
pieczywo mieszane (chleb pszenny biały, ciemny, ciemny z pestkami słonecznika).
Owoc - brzoskwinia.
                         Dodatki do  zupy: świeża natka pietruszki, koperek.
Wtorek 29.09. 2020
Pieczone trybowane udko z kurczaka (majeranek, papryka), puree ziemniaczane ze świeżym koperkiem, ziołami (masło 82%, śmietana, kolendra, papryka słodka, majeranek)*.
Surówka z marchewki, kukurydzy i jabłka.
Kompot owocowy.
Środa 30.09. 2020
Żurek z jajkiem (seler, por, śmietana)*, pieczywo mieszane ( chleb pszenny biały, ciemny, ciemny z pestkami słonecznika).
Rogalik maślany.
Dodatki do zupy: świeża natka pietruszki, koperek.
Czwartek  1.10. 2020
Gulasz z szynki (czosnek, cebula, papryka) *, kasza gryczana, świeży ogórek.
Herbata owocowa.
Dodatki do ogórka: jogurt naturalny, sos jogurtowo-śmietanowy z koperkiem, cytryną, miodem.
Piątek  2.10. 2020
Leniwe (jaja, mleko)*,  mus gruszkowo-jabłkowy z cynamonem, domowym  cukrem waniliowym z laską wanilii, lub brzoskwiniowo-jabłkowy.
Herbata z cytryną.
Dodatki: jogurt naturalny, śmietana z miodem.
Dodatki jak sama nazwa wskazuje jest to dodatkowy składnik   zaproponowany
do indywidualnego wyboru.
Potrawy * zawierają alergeny:
Seler, przetwory mleczne, gluten, soja,  jajka, czosnek,  gorczyca, itd..
Uwagi:
Jednocześnie informuję, że jadłospis może ulec zmianie z przyczyn niezależnych od firmy, potrawy będą gotowane, duszone, zamiast pieczone (awaria prądu, lub sprzętu),  do zup np.: zamiast rogalika-bułka  maślana itp… ( dotyczy dostaw z zamówień, które są realizowane przez firmy zewnętrzne).
 
Copyright 2015. All rights reserved.
Wróć do spisu treści | Wróć do menu głównego